(kb. 55 db)
Hozzávalók:
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 csapott
teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker
Vanillincukor
1 narancs reszelt héja
200 g lágy vaj vagy margarin
2-3
evőkanál narancslikőr vagy narancslé
Töltelékhez:
200 g
narancslekvár
1 evőkanál narancslikőr vagy narancslé
100 g étcsokoládé
(70%-os kakaótartalmú)
Előkészítés:
A tepsit kibéleljük
sütőpapírral, majd félreteszzük.
A sütőt
előmelegítjük.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és
egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és
konyhai
robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima
tésztává keverjük. (Amennyiben a tészta ragadna, formázzuk gömbbé, tegyük
fóliába, és helyezzük kb. fél órára hűtőszekrénybe.)
A tésztát két részre
osztjuk, majd két részletben egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 4 mm
vastagságúra
nyújtjuk. Linzer kiszúróformával az egyik lapból
kis csillagokat, a másik lapból közepén lukas csillagokat
szaggatunk, és a
tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt
megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
(előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4.
fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc
A megsült csillagokat
egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A narancslekvárt egy szűrőn átnyomjuk és
a narancslikőrrel, vagy a narancslével elkeverjük. A kétféle csillagot
kis adag lekvárral összeragasztjuk.
A csokoládét nagyobb darabokra törjük,
gőz felett megolvasztjuk, és nyomózacskóba töltjük. A csillagok
közepét a
kis adag csokoládéval megtöltjük, majd dermedni hagyjuk. A csillagokat jól
záródó dobozban, száraz, hűvös helyen hosszú ideig eltarthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése